image
Selle retsepti võtsin Toortoidu raamatust “Paradiisi maitse”, aga pisut olen retsepti muutnud.
Koogi tegin taldrikule, millele panin äravõetava koogivormi serva.
Põhi-180g eelleotatud kuivatatud kivideta datleid, purusta saumikseriga. 200g eelleotatud kuivat. banaanilaaste, purustada köögikombainis, lisa ka datlid ja 1 spl kakaopulbrit. Purusta ja sega kõik ühtlaseks massiks ja suru vormi põhja.
Sisu- 250g eelleotatud india pähklid, purusta köögikombainis, lisa 200 ml kookospiima, 100 g sulanud kookosõli ja 100 g kookoshelbeid,las kõik seguneb köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa 5 spl mett ja 2 tl vaniljet,sega. kõige lõpus 1 tl agar agarit, mis segatud 50 ml veega( kui ei ole oluline,et kook oleks 100% vegan,võib kasutada ka agari asemel zelatiini 800 ml tarretamiseks).Vala sisu koogipõhjale , vormi servad võib enne vooderdada näiteks maasikatega….hoia kooki külmkapis paar tundi,kui kook tahenenud,võib katte teha.
Kate- Sulata 70g toorkakaomassi,lisa 3-5 spl mett ja 3 purustatud avokaadot, sega kõik kiiresti ühtlaseks kreemiks ja vala koogile.Hoia veel külmas paar tundi ja kaunista meelepäraste värskete marjadega.
Kook maitseb paremini kui on vähemalt 10 tundi külmkapis seisnud,aga värsked marjad muidugi panna enne söömist.
*kui pole oluline ,et kook oleks toorkook võib katte puhul toorkakaomassi asemel kasutada ka tumedat šokolaadi, soovitavalt suhkruta.