Kartuli- muretaignaga saab teha nii soolaseid kui ka magusamaid küpsetisi. Minu lemmikud on pizza ja marjakorvid.
Taigen: 300g hästi pehmeks keedetud kartulid, 200g võid- purusta kõik ühtlaseks pudruks,lisa 100ml külma vett, jahuta natuke. Lisa 200g jahu,sega taignaks. Kui tundub liiga vedel, võib jahu lisada. Ise eelistan mitte kasutada nisujahu! Olen teinud kas tatrajahuga, kaerajahuga või gluteenivaba jahuseguga. Vajadusel lisa ka soola, kui oled kartulid magedana keetnud. Hoia tainast vähemalt 30 min. külmkapis.Pizzale võib peale panna, mis meeldib või mida kodus on. Mina panin tomatipastat, eelnevalt pannil kuumutatud sibulad,küüslauk, porgandid,kapsas, aedoad, – peale riivitud juust. Marjakorvide sisu ka maitsele vastavalt.Mina panin valget hallitusjuustu ja maasikaid. Võimalusi on palju, head katsetamist!