Kaalulangetamisest on kirjutatud paljudes ajakirjades, tehtud telesaateid, välja antud raamatuid, soovitatud hulgaliselt eridieete ja preparaate… Ometi kasvab ülekaaluliste inimeste hulk pidevalt! Miks? Enamus juhtudel on ülekaalu põhjuseks loomulikult vale toitumine. Tänapäeval on valikuvõimalused, mida süüa väga suured. Tihti aga jääb puudu oskustest teha paremad valikud. Vahel aitavad juba ka väikesed muudatused söömisaegades või menüü parandamises kaalu tasakaalustada ja tervist parandada.
Miks mina ei poolda kiireid eridieete? Soovitan mõelda mõned sammud ette…Kas mingi toidugrupi väljajätmine või oluline piiramine pikema aja jooksul on ikka organismile ohutu või võivad kaasneda mingid riskid tervisele? Kas valitud eridieeti saab pidada elu lõpuni? Enamasti ei saa! Aga mis juhtub kui dieet lõpeb ja jätkub tavaelu? Tavaliselt tuleb siis kaotatud kaal tagasi.
Pooldan kaalulangetamist läbi tervisliku toitumise,kus igale inimesele soovitatakse tema päevakavaga sobiv toitumisreziim ja koostatakse kaalulangetav menüü. Menüü aluseks on tasakaalustatud menüü,kus organismil ei jää millestki vajalikust puudu.Kaalulangetamise kindlustab õigete ( madala glükeemilise koormusega) süsivesikute valik. Kaalulangetamine ei tohiks tervist kuidagi ohustada, vastupidi- tervislik toitumine võiks saada uueks meeldivaks elustiiliks.

Osalesin Kaalukonverentsil Tallinnas 04.11.2014 ja pakkusin üritusel oma kaalusõbralikke küpsetisi. Siin siis retsept-

Tainas põhjale (15 tk) 300g kõrvitsapüreed, 100g võid, 150g kaerajahu,50g kaerakliisid. Maitseks natuke meresoola ja 3-4 tilka steviat, muskaatpähkel.
Sisu-1. hautatud hapukapsas( maitsetatud meresoola ja agaavisiirupiga), kaunistseks pohlad.
2. poolpehmeks hautatud õunatükid, maitsetatud kaneeliga. Maasikatoormoos ( suhkruta) , kaunistuseks meelepärane pähklipuru.
Põhjad küpsetatud 200′ juures 5 min, .lisa sisu ja küpseta veel 15-20 min.